اغلب مواقع طراحان با مهارت های مختلف نمی توانند ایده های خلاقانه خود را به اجرا بگذارند چرا که صرف زمان طولانی برای فاز برنامه ریزی در دنیای پرسرعت امروز به ایده های شما آسیب وارد می کند. یکی از گزینه های پیشنهادی استفاده از UI Kit است که به شما کمک می کند تا مانند قطعات لوگو، براحتی مراحل مختلف کار طراحی را کنار هم قرار داده و به سرعت نمونه اولیه یا پروتوتایپ پروژه خود را بسازید. در این مقاله بیشتر با UI Kit ها و عملکرد آن ها آشنا می شویم.
UI Kit ها مجموعه بنیادین عناصری هستند که به شما کمک میکنند تا ارائه مناسبی از محصول نهایی خود داشته باشید. برخی از این المان ها عبارتند از: صفحه نمایش، آیکون ها، جداول، کلیدها و غیره. این عناصر، اجزای سازنده پروتوتایپ هستند. اولین مرحله هر طراحی که ایجاد پروتوتایپ است بسیار وقت گیر و خسته کننده است. با استفاده از UI Kit هم می توان در زمان صرفه جویی کرد و هم اینکه بازخوردهای خوبی در این زمینه دریافت کرد. یکی از انواع UI Kit ها تحت عنوان Grade UI Kit در طراحی وب سایت ها بسیار کارآمد است و شامل صدها آیکون، جدول، صفحه نمایش و سایر المان هاست.
از مزایای ساخت پروتوتایپ با UI Kit می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تنها داشتن ایده کفایت نمی کند بلکه تبدیل آن به واقعیت نیز ضروری است و این امر با ساخت پروتوتایپ توسط UI Kit میسر می شود.
پیش از آغاز ساخت پروتوتایپ توسط UI Kit بهتر است نکات زیر را در نظر داشته باشیم:
زمانی که اهداف و نوع کاربران تعیین شدند بهتر است کمی وقت گذاشته و فکر کنید چگونه کاربران با محصولات شما تعامل برقرار می کنند. اینجاست که داشتن UI Kit ضروری به نظر می رسد.
حال که اهمیت بکارگیری UI Kit ها مشخص شد در ادامه به بررسی استفاده عملی آن می پردازیم.
۱. تعیین ویژگی های اساسی واسط خود
به المان های مورد نیاز خود فکر کنید ولی آن ها را در چهارچوب اهداف پروژه و کاربران قرار دهید. اینجاست که داشتن User Persona بکار می آید و به شما کمک می کند تا از انگیزه ها و نیازهای کاربران آگاهی یابید. بعنوان مثال بهتر است که بدانید:
۱. آیا کاربران نیاز به login در سایت دارند؟
۲. آیا نیاز به فرمی برای ثبت نام در سایت وجود دارد؟
۳. هر کاربر چگونه یک آیتم را برای خرید انتخاب می کند؟
۴. مراحل خرید پس از انتخاب یک آیتم چیستند؟
لیستی از ویژگی های اصلی که می خواهید در UI شما نمایش داده شود بنویسید. بعنوان یک پیشنهاد، به ویژگی هایی توجه کنید که بدرستی محصول شما را از سایر محصولات متمایز می کنند.
۲. انتخاب صفحات نمایشی که می خواهید در پروتوتایپ دیده شوند.
حال که ویژگی های مدنظرتان تعیین شده اند نوبت به انتخاب صفحاتی است که قرار است این عملکردها در آن ها نمایش دهند. تنها نکته ای که باید مدنظر قرار دهید این است که نباید وقت خود را صرف آیتم هایی کنید که شما از ایده اصلی خود منحرف می کنند.
۳. UI Kit انتخابی شما باید متناسب با هویت ظاهری محصول شما باشد.
نکته اصلی در انتخاب UI Kit مناسب توجه به عملکردها و ویژگی هایی است که شما جهت نمایش تعیین نموده اید. به یاد داشته باشید اجزای سازنده ای را انتخاب کنید که تناسب بیشتری با ظاهر ایده آل محصول شما دارند. در زمان انتخاب UI Kit، به نکات زیر توجه ویژه ای داشته باشید:
قالب های رایج برای UI Design شامل Adobe Photoshop و Sketch می باشند.
۴. استفاده از Photoshop یا Sketch برای تغییر رنگ ها و اجزای سازنده
وقتی UI Kit مدنظرتان را انتخاب کردید در نرم افزار طراحی خود فایل ها را باز کرده و ویرایش کنید. می توانید مراحل این کار را در زیر مرور کنید:
در نهایت می خواهیم UI Kit های کاربردی و رایجی را به شما معرفی کنیم که در این زمینه بسیار کارآ هستند و به شما کمک زیادی می کنند.
منبع: www.creativebloq.com