تایپوگرافی تنها مربوط به فونت ها و رنگ ها نیست. اگرچه که این مقوله همیشه بعنوان یک واسط مورد بررسی قرار گرفته است، ولی با درنظر گرفتن برخی جزئیات، می توان گفت تایپوگرافی بخشی از UX و اهداف محتوایی یک سایت است.
همیشه پیش از انتخاب typeface یا طراح فونت ها به مطالعه محتوا بپردازید و بعد برای گزینش typeface تصمیم گیری نمایید. در ادامه باید مکان قرارگیری آن را درنظر گرفت. همیشه به یاد داشته باشید که بدنه متن باید جهت گیری مشخصی داشته باشد یعنی باید چپ چین یا راست چین باشد. حالت justify (مرتب سازی) اگرچه ابتدا و انتهای خطوط را همسان می کند ولی فاصله ای که بین حروف و کلمات قرار می گیرد، می تواند مشکل زا باشد و برای خواننده خسته کننده باشد. بهتر است عناوین یا جملات کوتاه در وسط خط قرار بگیرند چراکه به خوبی توجه کاربر را جلب می کنند.
پس از انتخاب کامل نوع و سبک تایپوگرافی می توان آن را به تمام محتوای سایت اعمال نمود. این سیستم تایپوگرافیک بطور ناخودآگاه تاثیر بسزایی بر خواننده میگذارد چراکه مانند یک زبان مصور به خواننده کمک می کند تا اهمیت محتوای متن را درک کند.
همیشه در مبحث UX طراحان به مثابه راهنمایان هستند و در تایپوگرافی نقش مسیری را دارد که کاربران طی می کنند. انتخاب دقیق نوع تایپوگرافی این امکان را برای کاربران فراهم می کند تا با آنچه به دنبالش هستند، به خوبی ارتباط برقرار کنند.
در ادامه به بررسی ۳ نمونه تایپوگرافی می پردازیم که مکمل مبحث UX یا تجربه کاربری می باشند.
ترکیبی از سبک های متنوع فونت در صفحه سایت TeamWeek
برنامه TeamWeek با ترکیب سبک های متضاد فونت مانند serif و sans-serif و هماهنگی ترکیب های رنگی، خلاقیت چشم گیری بکار گرفته است.
در سایت Design Disruptors از تایپوگرافی استفاده شده که تمامی نوشته ها در مرکز و در پس زمینه ای سفید قرار دارند که بخوبی توجه کاربران جلب می نمایند.
در سایت جدید Web Standards آمریکا که در ارتباط با استانداردهای طراحی سایت می باشد، انتخاب typeface ها هم کاربردی است و هم به لحاظ دیداری جذاب است. این نوع تایپوگرافی به نوعی حس اعتماد را به کاربران القا می کند.
منبع: www.creativebloq.com